Имен ден празнуват Харитон, Хари, Хариета, Харитонка, Тони, ТонкаНа 28 септември

...
Имен ден празнуват Харитон, Хари, Хариета, Харитонка, Тони, ТонкаНа 28 септември
Коментари Харесай

В петък имен ден празнуват...

Имен ден празнуват Харитон, Хари, Хариета, Харитонка, Тони, Тонка

На 28 септември си спомняме за смелия български бунтовник, роден през 1835 година – преди 180 години  поп Харитон Халачев, който по време на Априлското въстание храбро брани, дружно с Бачо Киро Петров и още смели революционери Дряновския манастир и проля своята кръв за българската независимост.

На 28 септември почитаме паметта на самоуверен християнин, който оставил ярка следа  в историята на християнството, пише topactualno.com. Честит  Имен Ден!

Харитон

Какво значи името Харитон? Кога Харитон празнува имен ден.

1. Харитон е древногръцко име, което значи общителен, добър.

2. Мъжете с това име честват имен ден на 28 септември.

3. Още от детство Харитон е доста обективен, само че и доста непреклонен.

4. Мъжете с това име постоянно държат на думата си.

5. Харитон е пореден в своите решения и нормално основава мощно семейство.

6. Мъжете с това име нямат възприятие за комизъм.

 

 

Значение на буквите в името

Х    залагат в живота на своите лични сили, предпочитание да завоюват авторитет, наклонност да бъдат самостоятелни в живота, сензитивност към оценки, които дават за тях близките.
А    символ на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, предпочитание за нравствен и физически комфорт.
Р    способност да не бъдат излъгани от външни фактори, дарба да проникват в същността, самочувствие, блян за интензивност, храброст, пристрастеност и от време на време безразсъдно вдишване на риск и авантюризъм, податливост към догматизъм в разсъжденията.
И    финес, сензитивност, добрина, блян към естетика с околната среда, сантиментален мек темперамент, успеваемостта и практичността доста постоянно е просто поза, с цел да се скрие същинската същина.
Т     творческа персона, сензитивен темперамент, вътрешен глас, блян към непрестанно търсене на истината, признакът на кръста припомня за преходността на живота и по тази причина не отсрочват нещата, които могат да се свършат в този момент.
О     силни и дълбоки усеща, дарба да се оправят с парите, нужда от самопознание, предпочитание да се разбере личната цел, богата вътрешен глас, дарба да отделят най-важното и значимото от суетата на живота.
Н     знак на митинг, отменяне на всичко безсистемно, вътрешна мощ, изострен сериозен разум, предпочитание за духовно и физическо здраве, усърдие и упорита работа, отменяне на монотонната и скучна работа.

 

sanovnik.bg; zaigravka.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР